Όμορφη κωμόπολη με παραδοσιακό χρώμα και αξιόλογη τουριστική κίνηση, χτισμένη αμφιθεατρικά στις νοτιοδυτικές απολήξεις του Σμόλικα - υψόμετρο 600. Εδώ λειτουργεί Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στα ποτάμια και τα βουνά της περιοχής με το θαυμάσιο φυσικό ανάγλυφο αναπτύσσονται υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και μορφές εναλλακτικού τουρισμού (κανό - καγιάκ, ράφτινγκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς, πεζοπορία, διάσχιση του φαραγγιού του Αώου, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού κ.ά.), που προσελκύουν το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Η Κόνιτσα έχει 2.871 κατοίκους. Aπέχει 65 χλμ B από την πρωτεύουσα.

Η Κόνιτσα είναι αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες ακριτικές περιοχές όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. H πόλη της Κόνιτσας απέχει 64 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στις κατάφυτες πλαγιές της Τραπεζίτσας, σε υψόμετρο 600μ. Μπροστά της απλώνεται ο κάμπος της Κόνιτσας και της Κλειδωνιάς, που τον διασχίζουν τρια ποτάμια: ο Αώος, ο Βοϊδομάτης και ο Σαραντάπορος. Τη μορφολογία του εδάφους, και το τόσο επιβλητικό τοπίο συμπληρώνουν οι συμπαγείς ορεινοί όγκοι του Γράμμου, του Σμόλικα, της Γκαμήλας.

Η Κόνιτσα είναι μία πόλη χτισμένη κατά το παραδοσιακό στιλ της Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Θα θαυμάσετε τα πέτρινα κτίσματα, τα παλιά αρχοντικά που κρατούν από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια που αποτελούν πραγματικό στολίδι για την περιοχή, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια και τα πολυάριθμα πολιτιστικά μνημεία. Πρόκειται για την απόλυτη εναρμόνιση του χτες με το σήμερα. Σε κάθε σας βήμα θα νομίζετε ότι έχετε γυρίσει πολλά χρόνια πίσω και ιστορικές μορφές του τόπου θα πλανώνται στον αέρα, αλλά παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις αντοχές σας σε extreme sports και πολλές άλλες σύγχρονες δραστηριότητες. Κι όλα αυτά δένουν με έναν καταπληκτικό τρόπο που θα σας εντυπωσιάσει.

Θα βρείτε ζωή και ζωντάνια στην Kόνιτσα διότι, εκτός από νέους ανθρώπους, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κέντρο των extreme sports!

Τα τελευταία χρόνια η Κόνιτσα έχει αναδειχθεί σε πρωτεύουσα του εναλλακτικού τουρισμού και αυτό δίκαια, γιατί διαθέτει ένα χαρισματικό γεωφυσικό ανάγλυφο, δίπλα στα ζαγοροχώρια και ανάμεσα σε μοναδικές φυσικές ομορφιές. Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, μορφές εναλλακτικού τουρισμού και διεθνείς αγώνες όπως το Εύαθλον προσελκύουν το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Πάροδος Κατσιμήτρου, Πέραμα Ιωαννίνων ΤΚ 45500
  • Τηλέφωνα: 26510-81160
  • Fax: 26510-81061
  • Email: info@hotel-exohi.gr

NEWSLETTER

imagefix logo

amea

  • Increase
  • Decrease
  • Normal
  • Black/White
  • White/Black
  • Βασικό